top of page

Rutin mansikkatila - kaurapuuroa ja 10 mansikkaa

Iitin Kurrin kylässä sijaitsevalla Rutin mansikkatilalla on pitkät perinteet jo 1970-luvulta lähtien. Nykyään tilaa isännöivät Tarja ja Terho Aalto, kolme sukupolvea työskentelee hektisenä mansikka-aikana toki yhä yhdessä.


Rutin tila keskittyy pääsääntöisesti mansikan viljelyyn 4-6 hehtaarin alalla, lisäksi tilalla on viljan viljelyä. Tuotteet ovat säilöntä- ja lisäaineettomia ja Rutin tilan tapoihin kuuluu aina marjan lajittelu.

Kylmäpuristetut marjamehut ja -jauheet kuuluvat Rutin valikoimiin ja näitä saa ostettua ympäri vuoden myös Maatilatorilta. Saatavissa myös marjajauheita ja pakastemarjoja.


Aallot kertovat puhtaan ja kotimaisen ruoan tuottamisen palkitsevan tekijäänsä. Asiakkaat kiittelevät, kun tätä työtä tehdään vuodesta toiseen. Pitkäaikaisin asiakas on ostanut heiltä marjoja toiminnan alusta alkaen. Erään yli 100-vuotiaan asiakkaan aamurutiineihin kuuluu kaurapuuro ja kymmenen mansikkaa. "Olisiko tässä sitten se pitkän iän salaisuus", Aallot naurahtavat.

Tänä kesänä mansikka-aika on ollut säiden vuoksi erityisen tiivis. ”Koskaan ei voi tietää seuraavaa vuotta ja työtä tehdään säiden armoilla”, Terho kertoo. Lähialueen kysyntä on Aallon pariskunnan mukaan selvästi kasvussa, sillä useat mansikkatilat naapuripaikkakunnilta ovat lopettaneet toimintansa.

Terho kertoo itse nauttivansa mansikat joka aamu raakasoseena. Tarjan rutiineihin kuuluu mansikkarahka ja ajan salliessa tietysti kermakakku.


297 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page