top of page

Lounas- ja tilausravintola Vanha Sampo – puhdas ruoka insipiraation lähteenä

Päivitetty: 11. maalisk. 2022

Kotoisa lounas- ja tilausravintola Vanha Sampo on ensimmäisen toimintavuotensa aikana ansainnut paikkansa Iitissä maukkaan ruoan ravintolana yrittäjä Anu Tähden luotsaamana. Lämminhenkiseksi sisustetut tilat on perustettu vanhaan koulurakennukseen, jonka toisessa päädyssä sijaitsevat Tähden perheen asuintilat. Vanha Sampo on vahvasti perheyritys – mukana häärii tarpeen tullen auttamassa niin oma mies kuin anoppikin.

Lounas- ja tilausravintolatoiminnan lisäksi Anu valmistaa lähiruokaa myös Maatilatorille. Paikkansa ovat löytäneet muun muassa vaihtuva valikoima leivonnaisia ja kastikkeita sekä kesäherkkuna kermaiset artesaanijäätelöt. Paholaisen hillo on yksi asiakkaiden suosikkituotteista ja Anu vinkkaa käyttävänsä. Sampon pahikseksi nimettyä hilloa mm. lihan marinoimiseen. Valikoimaa laajennetaan kysynnän mukaan ja asiakkaita kuunnellen.


Anun arvomaailmaan kuuluu, että ruoanvalmistuksessa ollaan niin sanotusti alkulähteillä – kasvikset pilkotaan itse ja prosessoitua ruokaa käytetään mahdollisimman vähän. Anu inspiroituu puhtaasta ruoasta ja hyvistä raaka-aineista. Kesäisin käytetään myös oman maan antimia, kuten perunoita, yrttejä ja salaatteja. Kiisselit syntyvät itse poimituista marjoista ja hillot omista omenoista.

Tilauskakut saavat monesti kukkia koristeekseen talon vierustalta.


Anua innostaa työssään luovuuden käyttö ja uuden reseptiikan kehittely. Hänelle on tärkeää, että pienessä työyhteisössä myös työntekijät pääsevät visioimaan ja käyttämään luovuuttaan toiminnan kehittämiseksi. "Puheen sorina ja viihtyvät asiakkaat ovat asia, joka palkitsee yhä uudestaan", Anu hymähtää.

Anun lasten suosikkiruokiin kuuluu erityisesti lohivuoka. Koko perhe saa luonnollisesti nauttia ravintolan ylijäämäruokia aterioillaan301 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page