top of page

Keskitalon maatilaleipomo - omannäköistä ruokaa taidolla ja tunteella

Päivitetty: 11. maalisk. 2022

Keskellä kaunista kimolalaista maisemaa Iitin ja Kouvolan rajalla maalaistalon pihapiirin vanhassa navetassa sijaitsee Keskitalon maatilaleipomon tilat. Eija ja Aimo Jälkö aloittivat leipomo- ja pitopalvelutoiminnan jo 80-luvun lopulla. Asiakkaat ovat saaneet herkutella Keskitalon tuotteilla myös aina Maatilatorilla käydessään 90-luvun alusta lähtien, sillä onhan kyseessä myymälän alkuperäistuottaja numerolla 3.


Nykyään tätä työtä tehdään koko Jälkön perheen ja ammattitaitoisen pienen henkilöstön voimin. Sukupolven vaihdon myötä tilaa isännöi Ville-Pekka Jälkö. Myös toinen pojista Veli-Matti Jälkö on kokin ammattinsa kautta useiden herkkureseptien takana.


Rakkaus hyvään ruokaan kuuluu Eijan ja henkilökunnan puheissa. Osa leipomotuotteissa käytetystä viljasta, kuten speltti ja ruis tulevat omasta pellosta. Tuotteet ovat hyvin perinteisiä ja maut selkeitä. ”Kaikki ruoka tehdään käsityönä” Eija kertoo.

Vaikka vanhanaikainen tyyli on Keskitalon väelle ominaista, halutaan toimintaa myös jatkuvasti kehittää. Eija kertoo heidän panostavan hapanjuurileivontaan, ja tämän hetken kuumille kiville menevä tuote on spelttihapanjuurileipä: ”juurileivonta on pohjaton jalostuksen aihe”.


Herkullisten leipomotuotteiden lisäksi Keskitalon maatilaleipomo valmistaa myös kotiruokaa, kuten laatikoita, lihapullia, kermaperunoita ja suolaisia piirakoita sesongin mukaan vaihdellen. Asiakastoiveita kuunnellaan ja gluteenittomien tuotteiden valikoima laajenee jatkuvasti.


Kanelipitko on yksi asiakkaiden ikisuosikeista.


Maatilatorille valmistettavissa lihapullissa käytetään aina Maatilatorin omaa sika-nautajauhelihaa sopivalla rasvaprosentilla.

Herkullinen täysjyväleipä tunnettiin aikojen alussa "terveysleipä" nimellä.


Kysyessämme Jälköiltä heidän omaa suosikkitapaansa nauttia tuotteistaan oli vastaus selvä: ”kaurahapanjuurileipä, päälle vain voita ja kuppi mustaa kahvia”.


286 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Commenti


bottom of page